صادرات ۳۲میلیون دلاری صنایع‌دستی کرمانشاه

استان کرمانشاه در غربی‌ترین نقطه ایران اسلامی همواره مهد هنرمندان و صنعت‌گران بزرگی بوده که مایه فخر و بالندگی این دیار بوده و است.

هنر دست ریشه در زندگی مردم این سرزمین دارد و به تناوب با توجه به تفاوت اقلیمی کوهستانی بودن، در دشت زیستن و یا مناطق گرمسیری نوع محصولات بر اساس کاربردی که در زندگی روز مره داشته است متناوب و متفاوت است. 

گیوه، گلیم، چاقو، چرم، منبت، معرق، ارغوان بافی، موج‌بافی، نمد مالی، لباس محلی، تراش سنگ‌ها و ساخت زیورآلات و… تا ساخت سازهای سنتی قدمتی دیرینه در این استان دارند. 

وجود چهار شهر و روستای ملی صنایع‌دستی از جمله نودشه شهر ملی گیوه بافی، هرسین شهر ملی گلیم، دالاهو شهر ملی ساخت ساز تنبور و فش روستای ملی ساخت سازهای سنتی نیز نشان از اهمیت صنایع‌دستی در این دیار دارد. 

فرا رسیدن هفته صنایع‌دستی بهانه‌ای شد تا نگاهی اجمالی به عملکرد یک‌ساله معاونت صنایع‌دستی استان کرمانشاه بیندازیم. 

آموزش و ترویج صنایع‌دستی

برای ارتقای جایگاه علمی و افزایش بهره‌وری هنرمندان و صنعت‌گران توجه به مقوله آموزش به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است. آموزش عمومی و مقدماتی ۶۳ نفر و آموزش ۱۵۲ نفر از شاغلین صنایع‌دستی در حوزه شهری و نیز آموزش تخصصی در حوزه روستایی به تعداد ۱۰ نفر انجام شده است. همچنین لازم به ذکر است آموزش رشته‌های صنایع‌دستی در شش ماهه اول سال ۱۲۵ نفر بوده است که نسبت به مدت مشابه ۴۰ درصد افزایش داشته است. 

صادرات ۳۲ میلیون دلاری صنایع‌دستی

بر اساس اعلام مرکز گمرک در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۲ میلیون و ۵۲۰ هزار دلار کالای صنایع‌دستی از مرزهای استان کرمانشاه صادر شده است. گیوه، گلیم و سازه‌های چوبی عمده‌ترین محصولات صادراتی استان کرمانشاه هستند. 

میزان تولیدات صنایع‌دستی

در بازه زمانی یک‌سال گذشته به لحاظ وزنی ۱۶ تن و به لحاظ تعدادی 7500 قطعه در شته‌های مختلف کالای صنایع‌دستی در استان کرمانشاه تولید شده است. 

شرکت در نمایشگاه‌ها و بازارچه‌ها

در یک سال گذشته نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های متعددی برای نمایش و فروش صنایع‌دستی در استان برگزار شده و یا صنعت‌گران به آن اعزام شده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به برپایی ۱۲ نمایشگاه نوروزی، برپایی ۳۲ غرفه در ماه رمضان، نمایشگاه فصلی در جنب طاق‌بستان، شرکت ۲۰ نفر از صنعت‌گران استان در نمایشگاه حلبچه عراق، فعالیت ۴ بازارچه دائمی در سطح استان، اعزام ۶ گروه از هنرمندان به نمایشگاه‌های سایر استان‌ها و راه‌اندازی یک مورد بازارچه فصلی اشاره کرد. 

رویداد منطقه‌ای چوب

برگزاری رویداد منطقه‌ای چوب در سال ۱۴۰۰ در جنب محوطه تاریخی طاق‌بستان از جمله رویدادهای مهم حوزه صنایع‌دستی کرمانشاه در یک‌سال گذشته است. 

دریافت ۱۹ نشان ملی

کرمانشاه در زمستان سال ۱۴۰۰ میزبان رویداد منطقه‌ای نشان ملی صنایع‌دستی بود که و ۲۹ اثر از استان کرمانشاه در این برنامه داوری شد که ۱۹ مورد آن موفق به دریافت نشان ملی شدند. 

صدور بیش از ۶ هزار مجوز صنایع‌ستی

در یک‌سال گذشته 2237 کارت شناسایی، 3918 نفر پروانه تولید انفرادی، ۱۲۹ پروانه تولید کارگاهی و ۱۰ جواز تاسیس از سوی معاونت صنایع‌دستی استان کرمانشاه صادر شده‌است. 

بیمه هنرمندان و صنعتگران

در استان کرمانشاه از میان هنرمندان صنایع‌دستی استان تعداد ۱۱۰ نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و ۲۲۰ نفر نیز در قالب صندوق بیمه روستائیان و عشایر مورد حمایت قرار دارند. 

ایجاد ۴ موزه

در استان کرمانشاه در یک سال گذشته ۴ موزه در حوزه صنایع‌دستی از جمله موزه و خانه گلیم هرسین، موزه تنبور شهرستان کرندغرب، موزه تنبور دالاهو و موزه چوب کرمانشاه دایر شده است. 

اشتغال‌زایی برای ۱۸۹۵ نفر

در یک‌سال گذشته برای ۵۸۲ نفر کارت شناسایی، ۶۸۵ نفر در حوزه تولید انفرادی و ۶۲۸ نفر در حوزه کارگاهی اشتغال ایجاد شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 14010325417773

برچسب‌ها